Cild İçin Hümik Maddeler


Hümik Maddelerin doku genleşmesi, metabolizma ve bağışıklık uyarılmasında ciddi belgelenmiş etkileri vardır. Hümik Maddelerin kimyasal/farmakolojik pozitif etkileri düşünüldüğünde cild tedavilerinde tercih edilmelidir.

Hümik Maddeler deriden geçme kabiliyeti son derece yüksektir. Hümik Maddelerin deriye nüfuzu ve hareketi plasebo (ilaç olarak verilen tesirsiz madde), su ve Doppler ultra-ses ölçümü yapılmış pat banyosu (jakuzi) ile kıyaslanarak tespit edilmiştir. Banyo terapisinden sonra rahim ağzında sirkülasyonu ölçen bir çalışmada; sadece Hümik Madde banyosunun, sürekli damar genişlemesinin ve sirkülasyonun fizyolojik etkiyi başardığı gösterilmiştir. Bu etki tedaviden saatlerce sonra sona ermiştir. Hümik maddelerin deriye nüfuzu saç foliküllerinden ve apokrin bezlerinden (özellikle genital, perianal ve aksillar bölgelerde bulunan değişikliğe uğramış durumdaki ter bezlerinden) difüzyon ve kısmî pinositoz (hücreler tarafından sıvının emilmesi) vasıtası ile içeriye doğru girdiği düşünülmektedir.

Tıbbî uygulamalarda Hümik Maddelerin fonksiyonları, birkaç tane örnek vermek gerekirse, anti-mikrobiyal, anti-viral, anti-inflammatuar (iltihap önleyici) ve anti-neoplastik (tümör-kanser önleyici) olarak ifade edilmektedir. Hümik Maddelerin insanlardaki ve hayvanlardaki birçok biyokimyasal etkileri belgelenmiştir. Bunlar protein sentezinin artması, östrojenin uyarılması, araşidonik asit (membranda bulunur ve fosfolipidlerin % 5-15' inden sorumludur. Yumurta ve kabuklu deniz hayvanlarında bulunmaktadır) azaltılması ve lökotrienler, prostaglandinler ile tromboksanlar gibi iltihap yapıcı medyatörlerin engellenmesini içermektedir. Hümik Maddelerin biyolojik aktivitesi içeriğindeki polifenollere ve polikarboksilik asitlere atfedilmektedir.

Hümik Maddeler, flora (bitki) ve fauna (hayvan) ürünlerinin çürümesi ile meydana gelen doğadaki “canlı” bir maddedir. Tedavi edici etkisi Hümik Maddelerin biyolojik, termal, kimyasal ve mekanik hareketi ile sağlanmaktadır.

Hümik Madde uygulaması, deri için önemli olan mineralleri elde etmek için ve erken yaşlanma ile kırışıklıklarla mücadelede yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Kasları gevşetmektedir. İltihap giderici etkiye sahiptir. Kronik deri bozukluklarını azaltmada yardımcı olmaktadır. Hümik Maddeler iz element olan bakır, silika, demir, molibden, selenyum ve çinko gibi mineraller sayesinde deriye faydalı etkileri vardır. Derinin elastikiyetini arttırmaktadır. Derinin doğal renk tonunu bulmasına yardımcı olmaktadır. Bağ dokusunu güçlendirmektedir. Ayrıca, selüliti dağıtıcı bir etkiye sahip olduğu düşünülmektedir. Hasarlaşan yüzey üzerine uygulandığı zaman iltihap ve ağrının etkisini azaltmaktadır. Hümik Maddeler bilinen en iyi temizleyicidir. Zira kan dolaşımını arttırdığından dolayı toksinleri sistemden uzaklaştırmaktadır.

Hümik Maddelerin gerek güzellik ve gerekse tıbbi alanda binlerce yıldır kullanıldığı bilinmektedir. Doğal tedavide en iyi onarıcı madde olarak kullanılmaktadır. Vücut üzerinde bir hayli etkiye sahip doğal moleküllerden biridir. Vücut yaşlandıkça kendi kendine mineral üretemez ve mineral seviyesi düşer. Su ve gıdanın dışında kaynaklara ihtiyaç vardır. Hümik Maddelerin en önemli özelliği nemi uzun süre tutmasıdır. Hümik Maddeler, vücudu stresten korumak, güzel bir cilt sağlamak ve önemli mineralleri deri yüzeyinde toplamak için uzun zamandır uygulanmaktadır. Vücuda tatbik edildiğinde vücudun ısısını emerek soğumasına sebebiyet vermektedir. Bölgenin iltihaplanmasını azaltmaktadır. Ayrıca sirkülâsyonu (kan devir-daimini), yabancı madde emilimini ve bertarafını sağlamaktadır.

Hümik Maddeler, güzellik bakımının yeni bir şeklidir. Birçok insan Hümik Maddeler tedavisine âşina değildir. Fakat kısaca şunu söyleyebiliriz ki Hümik Madde tedavisi güzellik bakımlarının son modern halidir. Hümik Maddeler doğal nem içermesi nedeni ile çok iyi bir güzellik yardımcısıdır. Ayrıca, Hümik Maddeler birçok hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır. Hümik Maddeler deride kan toplanmasını engeller ve kanı aktif hale geçirir. Ayrıca bu, deriyi tekrar canlandırmanın çok mühim bir şeklidir. Genel görünüşü düzeltir ve yumuşak hissetmeyi arttırır. Hümik Maddeler uygulanması boyunca;
  • Dokular ve hücreler, büyük miktarda oksijen ve besleyici ile desteklenmektedir.
  • Metabolik işlemler uyarılmakta ve zararlı maddeler vücuttan atılmaktadır.
  • Hormonsal hareket ve bağışıklık sistemi aktif hale getirilmektedir.
Hümik Maddelerin diğer faydaları

  • Soğuk su paketlerinden daha uzun süre nem tutar.
  • Hümik Maddelerdeki soğuk nem derinin gözeneklerini serbest bırakır, kanı yüzeye çeker.
  • Akneyi önler ve onarır.
  • İlaç olmadığı için herhangi bir yan etkisi yoktur.
  • Uygun deri pH’ını sağlar.
  • İçindeki polifenoller nedeni ile doğal hormon dengesini sağlar.
  • Yıpranmış üst deriye ovma etkisi ile yüzeyin pul pul dökülmesini sağlayarak pürüzsüz ve genç bir deri hazırlar.
  • İltihap gidericidir.
  • Yaşlılık görünümünü giderir (anti-aging).
  • Sağlıklı deriyi yeniler.
  • Deri yüzeyindeki zehirli maddeleri yok eder (detoks yapar).
  • Derinin normal rengini sağlar (toning).
  • Derinin daha hafif hissedilmesini sağlar.
  • Temizleme özelliği, ölü hücreleri yeniler, cildi sıkılaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder